Winter

Dinsdag droogtraining

De fysieke droogtraining gaat weer door!!

We mogen weer in groepjes van 2 trainen en kunnen weer onder begeleiding van de trainers aan de slag! De training begint elke dinsdag om 18:30 op de parkeerplaats van het Reinier de Graaf gasthuis (het ziekenhuis).

Er zal worden getraind in groepjes van 2 personen. Elk groepje is duidelijk te herkennen en te onderscheiden van andere groepjes d.m.v. een lintje dat gedragen wordt door elke persoon in het groepje. Verschillende groepjes hebben dus verschillende kleuren lintjes. Binnen je groepje moet je altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. De afstand tot andere groepjes is altijd minstens 5 meter.

Wanneer je aankomt bij de droogtraining, liggen de lintjes klaar in hoopjes. Het is de bedoeling dat je bij aankomst gelijk naar een hoopje lintjes loopt en er één omdoet. Op de plek van de lintjes kun je dan je tas/jas/overbroek neerleggen. Deze plek is ook waar je in jouw groepje van 2 de training uit zult voeren.

De trainers zullen herkenbaar zijn aan hun felgekleurde hesjes. De trainers geeft alleen per groepjes uit! Dus als er al een groepjes bij de trainer staat moet je helaas even wachten of zelf door gaan. Om ervoor te zorgen dat je altijd weet wat de volgende oefening is, ligt er voor elk groepje een schema klaar op de plek van de lintjes. Voor de droogtraining moet je je, i.v.m. mogelijk contactonderzoek, weer inschrijven op de site. De inschrijving zal te vinden zijn op dezelfde pagina als waar je je inschrijft voor de schaatstrainingen. In tegenstelling tot de schaatstrainingen, zit er op de droogtraining geen limiet op het aantal aanwezigen. Je kunt je hier inschrijven!

Mocht je in je vrije tijd een droogtraining willen doen, dan kan dat ook! De online droogtrainingen en schema’s zijn hier te vinden.

Reguliere schaatstrainingen

Als je ELS-lid bent en in het bezit bent van een sportkaart, dan kan je op woensdag en op vrijdag gratis schaatsen. Bij deze trainingen zijn er trainers aanwezig voor alle niveau’s, dus kan je altijd in een groepje aansluiten.

Op dit moment mag je met groepjes van maximaal 2 personen naar de Uithof fietsen, spreek dit onderling af. Mocht je geen fietsgroepje kunnen vinden en vind je het niet prettig om alleen in het donker te fietsen, contacteer dan iemand van het bestuur. Als je aankomt bij de ijsbaan, draag een mondkapje in het gebouw naast het ijs en loop direct door de poortjes om samenscholing te voorkomen. Op het ijs zijn groepjes van maximaal 2 personen toegestaan. Maak deze groepjes aan het begin van de training en houd hieraan vast. Er mag maximaal één groep van 2 tegelijk bij een trainer staan en houd tijdens de uitleg 1,5 meter afstand van elkaar. Om te voorkomen dat het lang duurt voordat je aan de beurt bent bij de trainer en niet verder kunt met de training wordt het schema geprint en uitgedeeld per groepje. Ga na afloop direct naar huis en fiets weer met maximaal 2 personen samen.

Wegens corona moet je jezelf aanmelden. Als je lid bent kan dit via deze link. Ben je nog geen lid maar wil je wel graag een keertje meetrainen stuur dan een mailtje naar trainingen@dssvels.com of een appje naar 06 39116870.

Buiten het aanmelden zijn er nog een aantal veranderingen op het ijs zelf. Deze zijn te vinden in het protocol van de KNSB.

Woensdag tijdlijn

Vrijdag tijdlijn

 

Abonnementhouders trainingen

Naast de open trainingen, wordt er ook nog op maandag en donderdag getraind. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor abonnementhouders. Wil jij hier bij zijn, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris. Kosten voor het hele jaar zijn €147,- (excl. vervoerskosten) voor de eerste training en €99,- voor de tweede training.

Maandag

Op maandag wordt er getraind van 21:10 – 22:20. Op dit uur is er een trainer vanuit ELS beschikbaar. Vervoer naar de uithof gaat op eigen gelegenheid.

Donderdag

De training op donderdag is van 18:30 – 19:40. De training en vervoer is op eigen gelegenheid. Bij deze training is geen trainer aanwezig.