Zomer

Om in de winter op het ijs te kunnen presteren wordt er door ELS natuurlijk de hele zomer door getraind. Vanuit de vereniging worden er fiets-, skeeler- en droogtrainingen voor alle niveaus gegeven.

De trainingen staan ook in de ELS agenda, klik hier om deze aan je eigen agenda toe te voegen.

Aanpassingen vanwege corona

Vanwege de corona maatregelen zijn er een aantal aanpassingen en regELS in en rondom de trainingen. De trainingen gaan, met uitzondering van de duurronde en de training met WTOS, wel gewoon door. Voor de trainingen kan je tot een uur van tevoren inschrijven. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel trainers er aanwezig moeten zijn, om zo genoeg groepen te kunnen vormen. Daarnaast is er op de skeelerbaan beperkte ruimte en kunnen er helaas maar maximaal 15 mensen aanwezig zijn.

Algemene aanpassingen:

  1. De 1.5 meter regel is ten alle tijden van kracht! Let hier dus ook op bij omkleden (bv. skeelers aan- en uittrekken) en tijdens uitleg van de trainer. De trainers zullen ervoor zorgen dat de oefeningen individueel uitgevoerd kunnen worden. 
  2. Kom en vertrek in je eentje naar de training (eventueel samen met een huisgenoot). Ook wanneer je onderweg naar de training andere leden tegenkomt, ga je niet samen verder fietsen.
  3. Kom niet meer dan 10 minuten voor aanvang van de training aan en blijf na afloop niet hangen. 
  4. Zorg ervoor dat je bidon duidelijk herkenbaar is, zodat je tijdens de training niet per ongeluk de verkeerde pakt. 
  5. Wanneer jij of je huisgenoot snottert of andere ziekteverschijnselen vertoont, kom niet!! Ook niet wanneer je denkt dat het toch maar een gewoon verkoudheidje is. 

Voor de fiets- en skeelertraining gelden nog de volgende extra aanpassingen:

  1. Er wordt niet verzameld bij de Oostpoortbrug of bij X om gezamenlijk naar de skeeler- of fietstraining te fietsen.
  2. Tijdens het rijden wordt een minimale afstand van 3 meter aangehouden. Passeer op ruime afstand van de ander.
  3. In een treintje rijden is niet toegestaan.

Droogtraining

De droogtraining gaat als enige training het hele jaar door. Elke dinsdagavond wordt er van 18:30 tot 20:00 getraind op het sportcentrum X van de TU Delft (Mekelweg 8). Dit is een schaatsspecifieke training vol sprongen, hardlopen, diep zitten en oefeningen met het elastiek. Hiermee werk je meteen aan je kracht, techniek en conditie tegelijk! Trek je hardloopschoenen aan en neem een bidon mee, we verzamelen bij de ingang van X.

Skeeleren

In het zomerseizoen wordt er elke woensdagavond van 18:30 tot 20:00 een skeelertraining georganiseerd op de skeelerbaan in Nootdorp (Oudeweg 74, bij de molen). De training is gericht op techniek, waarmee je vervolgens in de winter dan weer op het ijs kan shinen. Daarnaast dient het ook als uitstekende krachttraining. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

Fietsen

In het hele zomerseizoen wordt er 2-3 keer in de week gefietst. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

Vanwege de huidige situatie gaan de fietstrainigen met WTOS en de duurrondes niet door en wordt er dus maar 1 keer in de week gefietst.

Op donderdag is er een fietstraining van ELS. Waarbij we vertrekken we om 18:30 uur vanaf X.  Deze training wordt gebruikt voor veel verschillende soorten fietstrainingen, denk aan interval-, techniek-, snelheids-, of duurtrainingen maar er wordt bijvoorbeeld ook geoefend op het rijden in groepjes.