Zomer

Om in de winter op het ijs te kunnen presteren wordt er door ELS natuurlijk de hele zomer door getraind. Vanuit de vereniging worden er fiets-, skeeler- en droogtrainingen voor alle niveaus gegeven.

De trainingen staan ook in de ELS agenda, klik hier om deze aan je eigen agenda toe te voegen.

Droogtraining

Aanpassingen i.v.m. corona: De training zal weer plaats vinden op X van 18:00 tot 19:30. De training is alleen voor leden met een X abonnement (Deze moet ook op de training getoond kunnen worden, neem dus je sportkaart/campuskaart mee naar de training).

De droogtraining gaat als enige training het hele jaar door. Elke dinsdagavond wordt er van 18:30 tot 20:00 getraind. Dit is een schaatsspecifieke training vol sprongen, hardlopen, diep zitten en oefeningen met het elastiek. Hiermee werk je meteen aan je kracht, techniek en conditie tegelijk! Trek je hardloopschoenen aan en neem een bidon mee!

Skeeleren

Aanpassingen ivm corona: Er zal bij de locatie verzameld worden.

In het zomerseizoen wordt er elke vrijdagavond van 18:30 tot 20:00 een skeelertraining georganiseerd op de skeelerbaan in Nootdorp (Oudeweg 74, bij de molen). De training is gericht op techniek, waarmee je vervolgens in de winter dan weer op het ijs kan shinen. Daarnaast dient het ook als uitstekende krachttraining. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

 

Bij slecht weer gaat de training niet door, dit wordt dan gemeld op de website.

Fietsen

Aanpassingen ivm corona: Er zal bij de locatie verzameld worden in plaats van X (Geplaatste speld
In de buurt van Thijsseweg 11, 2629 JA Delft). Tijdens en naar de training toe zal er gereden worden in groepjes van 2. 

In het hele zomerseizoen wordt er 2-3 keer in de week gefietst. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

Maandag wordt er samen met WTOS getraind. Vanaf 18:15 uur wordt er verzamelt voor X en groepen gemaakt (Hiervoor is een aanmelding niet nodig!). Dan vertrekken er verschillende niveaugroepen voor een rondje Hoek. Dit is ongeveer 60 km en duurt rond de 2 uur, afhankelijk van je groep.

Op donderdag is er een fietstraining van ELS. Waarbij we vertrekken we om 18:30 uur vanaf X.  Deze training wordt gebruikt voor veel verschillende soorten fietstrainingen, denk aan interval-, techniek-, snelheids-, of duurtrainingen maar er wordt bijvoorbeeld ook geoefend op het rijden in groepjes.

Ongeveer eens in de 2 weken wordt er op zaterdag- of zondagochtend een duurronde verreden, circa 3 uurtjes lekker fietsen.