Zomer

Om in de winter op het ijs te kunnen presteren wordt er door ELS natuurlijk de hele zomer door getraind. Vanuit de vereniging worden er fiets-, skeeler- en droogtrainingen voor alle niveaus gegeven.

De trainingen staan ook in de ELS agenda, klik hier om deze aan je eigen agenda toe te voegen.

Droogtraining

De droogtraining gaat als enige training het hele jaar door. Elke dinsdagavond wordt er van 18:30 tot 20:00 getraind. Dit is een schaatsspecifieke training vol sprongen, hardlopen, diep zitten en oefeningen met het elastiek. Hiermee werk je meteen aan je kracht, techniek en conditie tegelijk! Trek je hardloopschoenen aan en neem een bidon mee! Meer informatie over de huidige training kan je vinden op de winter pagina!

 

Skeeleren

In het zomerseizoen wordt er elke woensdagavond van 18:30 tot 20:00 een skeelertraining georganiseerd op de skeelerbaan in Nootdorp (Oudeweg 74, bij de molen). De training is gericht op techniek, waarmee je vervolgens in de winter dan weer op het ijs kan shinen. Daarnaast dient het ook als uitstekende krachttraining. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

 

Bij slecht weer gaat de training niet door, dit wordt dan gemeld op de website.

Fietsen

In het hele zomerseizoen wordt er 2-3 keer in de week gefietst. Het dragen van een helm is tijdens deze trainingen verplicht.

Maandag wordt er samen met WTOS getraind. Vanaf 18:15 uur wordt er verzamelt voor X en groepen gemaakt (Hiervoor is een aanmelding niet nodig!). Dan vertrekken er verschillende niveaugroepen voor een rondje Hoek. Dit is ongeveer 60 km en duurt rond de 2 uur, afhankelijk van je groep.

Op donderdag is er een fietstraining van ELS. Waarbij we vertrekken we om 18:30 uur vanaf X.  Deze training wordt gebruikt voor veel verschillende soorten fietstrainingen, denk aan interval-, techniek-, snelheids-, of duurtrainingen maar er wordt bijvoorbeeld ook geoefend op het rijden in groepjes.

Ongeveer eens in de 2 weken wordt er op zaterdag- of zondagochtend een duurronde verreden, circa 3 uurtjes lekker fietsen. De details van de eerstvolgende training zijn te vinden op de aanmeld pagina.